(S)Preken om levens te veranderen

Hij is een uitstekend spreker, jammer dat hij niets te vertellen had.
Deze uitspraak, gebezigd op een studiedag, laat zien dat spreken meer is dan een vlotte babbel hebben. Goed communiceren omvat zowel goed kunnen spreken als ook iets te vertellen hebben, waar de toehoorders ook werkelijk iets aan hebben. Iets wat relevant is en wat ze kunnen toepassen in het dagelijks leven. Wat hun leven dus op de één of andere manier blijvend beïnvloedt.


Voor hen, die daarbij het verlangen hebben om bijbelse principes en waarheden door te geven, komt er een extra uitdaging bij. Zij willen namelijk God door hen heen laten spreken. Zij verlangen ernaar dat hun toehoorders God beter leren kennen door de boodschap die ze overbrengen. Een boodschap, die van God komt en tegelijkertijd ook menselijke aspecten bevat. Immers, het zijn mensen, die deze boodschap communiceren. Dat alles maakt het niet eenvoudig om een bijbelse boodschap goed neer te zetten. Of het nu is tijdens een dienst op zondag of op een jeugdavond door de week.


En het spreekwoord: 'je leert door te doen' gaat hier maar ten dele op. Want al doende kun je jezelf ook vrij makkelijk verkeerde dingen aanleren, waardoor je op een bepaald moment merkt dat je als spreker niet verder groeit en tegen je beperkingen oploopt. Maar de ervaring leert ook dat je door een toerusting kunt leren om beter te communiceren en kunt leren om een stijl te ontwikkelen die bij jou past.


Voor hen die zich verder willen bekwamen in het doorgeven van een bijbelse boodschap, organiseert Leadershipdynamics in samenwerking met ConnectandGrow het 1 daagse seminar 'Levensveranderend (s)preken'. De docenten op deze dag zijn Eugene Poppe en Jan Baan. Beiden zijn ruim 30 jaar actief in Gods koninkrijk en mogen bijna elke zondag in een gemeente voorgaan in het doorgeven van de bijbelse boodschap. In één enkele studiedag nemen zij je mee in de bijbelse principes die van elke 'goede spreker' een 'betere spreker' kunnen maken.


Enige ervaring in het (s)preken is wel een voorwaarde om dit seminar te kunnen volgen.

Plaats: Gorinchem
Datum: 21 april 2018
Tijd: 10.00 uur- 16.00 uur
Kosten: € 55,= inclusief reader, koffie en thee en snack (lunch zelf meebrengen)


Mits opgegeven vóór 10 maart 2018 ontvangen de volgende groepen 40% korting
Deelnemers van Connect&Grow Partnerkerken.
Deelnemers van de cursus: "Ontdek de leider in jezelf"

 

Voor opgave klik hier